Jak začít s nikotinovými sáčky?

Jak začít s nikotinovými sáčky?

Když něco končí, něco jiného naopak začíná. Tak je to ve většině případů vztahu kouření a nikotinových sáčků. Samozřejmě se k nikotinovým sáčkům můžete dostat nejen kvůli kouření. Výhod to má spoustu od diskrétnosti nebo nulového zápachu až po svěží dech. Jak ale na to, kde a čím začít a jak neudělat chybu? Na to jsme se podívali v následujících řádcích.

Nikotin se ze sáčků uvolňuje jinak

To je první věc, na kterou byste měli brát ohled v případě nikotinových sáčků. Spousta lidí, kteří chtějí přejít od kouření na nikotinové sáčky, si láme hlavu s výběrem vhodně silných sáčků. Máte na výběr spoustu sil. Na puku se zpravidla uvádí množství nikotinu na gram sáčku. Ale sáčky váží vždy méně než gram. Proto se mrkněte do popisu produktu, kde uvádíme množství nikotinu na sáček, pro lepší přehled.

Nikotin se ze sáčku uvolňuje do těla pozvolněji a také má delší účinek. Což je oproti cigaretě výhoda, kdy po dokouření máte za chvíli chuť na další. Pokud vás zajímá více o nikotinu v nikotinových sáčcích včetně případných nežádoucích účinků, přečtěte si náš článek Jaké účinky má nikotin v nikotinových sáčcích. 

Pokud bychom vám mohli doporučit, začněte raději se slabšími sáčky a postupně navyšujte sílu nikotinu. 

2 oblíbené velikosti sáčků

Také se můžete rozhodnout dle velikosti sáčků. Standardně máte na výběr ze dvou velikostí – regular a slim. Samozřejmě existují i další alternativy. Regular sáčky jsou ty větší, váží 0,7 g a užívají je zejména ti, kteří chtějí větší nikotinový zážitek. Oproti tomu slim sáčky váží pouze 0,5 g, jsou o něco diskrétnější, lépe padnou pod ret a jejich užívání je o něco pohodlnější. 

Jak a jak dlouho je užívat

Je to snadné jak facka. Rozbalíte puk, vyjmete sáček a umístíte si ho například pod horní ret. Necháte působit. Při uvolňování chutě a nikotinu můžete cítit jemné brnění. To ale neznamená, že se z vás stává rytíř, nýbrž se vám uvolňuje do těla právě zmíněný nikotin. Pro zintenzivění chuti můžete sáček lehce požvýkat a vrátit na své místo.

jak užívat nikotinové sáčky

Celý zážitek trvá zhruba půl hoďky, kdy dojde sáčku chuť. Poté sáček z úst vyjměte a vložte do přihrádky v puku, případně vyhoďte do koše. Sáček ale v ústech příliš nežvýkejte, aby nedošlo k poškození obalu. A pokud možno sáček také nepolykejte. Pokud se to náhodou stane, nemusíte panikařit, ale pravidelný rituál z toho prosím nedělejte. Když se tak stane, vypijte pokud možno větší množství vody. 

Přehled příchutí

Příchutí je na trhu spoustu. Vše se bude odvíjet od vašich chuťových preferencí. V našem e-shopu je rozdělujeme do dvou základních skupin – slaná/neutrální a sladká/ochucená. Do první skupiny patří čistě mentolové a svěží sáčky, případně sáčky s příchutí tabáku. Do té druhé pak příchutě se sladkými tóny ovoce. Ty ovocné příchutě bývají často také doplněny mentolem nebo mátou pro svěží zážitek.

nikotinové sáčky na horách

Kolik jich denně zvládnete?

Počet užívaných sáčků denně se liší dle uživatele. Ale abyste měli aspoň základní představu, udělali jsme si malý průzkum. Průměrný kuřák zvládne krabičku cigaret denně. A průměrný uživatel nikotinových sáčků vyžvýká zhruba polovinu puku, tedy kolem deseti sáčků. Více jsme to rozebrali v našem článku Kolik nikotinových sáčků denně můžu užít?

Vyplatí se to?

Nikotinové sáčky v sobě oproti cigaretám skrývají mnoho výhod. Byli bychom tu dlouho. Proto jsme pro vás takový článek, kde obojí porovnáváme, již připravili. Najdete ho na našem blogu pod názvem Nikotinové sáčky vs cigarety: Srovnání nesrovnatelného.

A finančně? Hádejte. Zajisté. Užívání nikotinových sáčků je levnější než kouření. I když krabička cigaret vyjde skoro stejně jako puk nikotinových sáčků, rozdíl tam je markantní. Chcete vědět, jaký přesně? Mrkněte na náš článek Je užívání nikotinových sáčků levnější než kouření?

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce