Jaké účinky má nikotin v nikotinových sáčcích

Jaké účinky má nikotin v nikotinových sáčcích

Nikotinové sáčky patří mezi vítané alternativy při odvykání kouření. Neprodukují žádný zápach, dým, nežlutí zuby ani knír, a jsou tak při užívání ke svému okolí naprosto diskrétní. Navíc obsahují různé množství nikotinu, čímž lze příjem nikotinu regulovat až snížit na úplné minimum. A nikotin je přesně to, na co se zaměříme v tomto článku. Na kolik je škodlivý a jaké účinky má v nikotinových sáčcích?

Co je to nikotin

Nikotin se přírodně vyskytuje v tabákových listech. Odtud se tedy dostal do cigaret, doutníků, snusů a dalších tabákových výrobků. Nikotin je v podstatě důvodem, proč se vyrábějí a užívají tabákové výrobky. V souvislosti s jejich spotřebou dochází k rovněž nežádoucím účinkům, které negativně ovlivňují zdraví organismu. Proto vznikají stále nové alternativy, které obsahují nikotin, ale eliminují ostatní škodlivé látky. Jako například nikotinové sáčky.

Čistý nikotin je bezbarvá, případně lehce nažloutlá kapalina, která je cítit po tabáku a která na vzduchu poměrně rychle hnědne. Zajímavostí je, že nikotin patří mezi prudké jedy, které mohou způsobit otravu. Ale nemějte obavy, smrtelná dávka pro člověka činí zhruba 60 mg, přičemž při užívání nikotinových sáčků do těla nedostanete ani jednu desetinu tohoto množství. Z nikotinových sáčků dokážete do svého těla vstřebat něco mezi 10 až 20 % nikotinu, který sáčky obsahují. I tak ale patří nikotin mezi návykové látky, u kterých se poměrně rychle vyvíjí závislost a také tolerance. Což vás nutí postupně zvyšovat dávku.

Pokud nepatříte mezi kuřáky, kteří chtějí s tímto nešvarem skoncovat, nebo jinak neužíváte nikotin, nezačínejte s tím.

Účinky nikotinu v nikotinových sáčcích

Proč se užívá nikotin? Zejména kvůli jeho stimulačním účinkům. Nikotin pomáhá zvyšovat pozornost a také stimuluje krátkodobou paměť. Snižuje počet omylů a zkracuje dobu reakce. Je prokázáno, že nikotin zlepšuje také dlouhodobé vizuální vnímání. Jisté také je, že samotný nikotin nemá žádné karcinogenní účinky, s čímž bývá spojován hlavně při kouření cigaret.

Nikotin mimo jiných účinků také rozšiřuje cévy, čímž zrychluje krevní oběh, což může mít negativní vliv u osob, které trpí srdečním onemocněním. A když to s nikotinem přeženete, dostaví se pocení, návaly, bolest hlavy, závrať. Tyto příznaky se podobají těm, když se předávkujete kofeinem při nadměrném pití kávy. Ve chvíli, kdy se takto předávkujete, doporučujeme pít vodu a odpočinout si. A příště si dát na dávkování pozor. Každý organismus reaguje na nikotin jinak. 

Jaké množství nikotinu v sáčcích vybrat

Před nedávnem jsme dali do kupy velký přehled sil nikotinových sáčků SNATCH a DOPE. Kromě toho jsme sestavili poměrně podrobný návod, jak a podle čeho vybrat nikotinové sáčky, pokud nepatříte mezi ostřílené uživatele. Vše se odvíjí od toho, na jaké množství nikotinu jste zvyklí. Doporučujeme dávku vždy snižovat postupně, nikoliv dělat razantní kroky. Jedině tak docílíte úspěchu při regulaci či kompletního zbavení závislosti na nikotinu.

 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce