Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

FAQ vol2: Co potřebujete vědět o nikotinových sáčcích

FAQ vol2: Co potřebujete vědět o nikotinových sáčcích

Oblíbená rubrika je zpět. Tentokrát jsme si pro vás připravili další várku nejčastějších dotazů na nikotinové sáčky, které jsme dali na hromadu, abyste byli v obraze. Jak se užívají nikotinové sáčky, jak je to se závislostí, jak na užívání při sportu nebo například jestli a jaké mají nikotinové sáčky vedlejší účinky? Mrkněte na nejčastější dotazy.

Jak se užívají nikotinové sáčky?

Je to velmi jednoduché. Nikotinové sáčky se umisťují pod horní nebo dolní ret. Během užívání uvolňují „šťávu“ s danou příchutí. Po použití, což trvá zhruba 30 minut, se sáčky vyhazují do odpadkového koše do běžného směsného odpadu. Prázdné plastové puky neboli obaly na sáčky třídíme a vhazujeme do kontejneru na plasty.

Mohou nikotinové sáčky způsobit závislost?

Ano, nikotinové sáčky mohou způsobit závislost, protože obsahují nikotin, který je silně návykový. Proto je důležité používat nikotinové sáčky s rozumem a uvědomělostí – tedy ideálně pokud se chcete zbavit zlozvyku kouření cigaret nebo užívání jiných tabákových výrobků. Pokud jste dosud žádné nikotinové produkty neužívali, silně nedoporučujeme s jejich začínáním. 

Jak chutnají nikotinové sáčky?

Záleží vždy na dané příchuti, ale i síle nikotinu. Nabídka příchutí se liší podle výrobce, ale obvykle zahrnuje různé ovocné nebo mentolové varianty, případně jejich kombinaci. Silnější nikotinové sáčky s vyšším obsahem nikotinu mohou být „slanější“. 

Jsou nikotinové sáčky vhodné pro vegany?

Ano, většina nikotinových sáčků je vhodná pro vegany, protože neobsahují žádné živočišné produkty. Takže vegan friendly.

Mohou se používat nikotinové sáčky při sportování?

Nikotinové sáčky jsou diskrétní a nikdo nepozná, zda je užíváte při sportu. Řada sportovců je užívá pro nabuzení. Nutno ale podotknout, že byste měli být při sportu opatrní, protože hrozí jejich nechtěné spolknutí, rozkousnutí nebo dokonce vdechnutí, což může ohrozit vaše zdraví. Tak na to bacha. Pozor také na odhazování použitých nikotinových sáčků. Vyplivnout je na hřišti nebo v tělocvičně opravdu není řešení.

Nikotinové sáčky

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nikotinovými sáčky a kouřením?

Hlavním rozdílem je absence spalování při užívání nikotinových sáčků, což znamená, že se neuvolňují škodlivé látky spojené s kouřením. Pojítkem mezi kouřením a nikotinovými sáčky je nikotin. Ten na rozdíl od cigaret můžete u sáčků lépe regulovat. Nikotinové sáčky neobsahují tabák.

Jaké jsou možné vedlejší účinky používání nikotinových sáčků?

Mezi možné vedlejší účinky patří podráždění dásní, sucho v ústech nebo mírná nevolnost v souvislosti s vyšší dávkou nikotinu, než na kterou jste zvyklí. Je důležité dbát na to, abyste sáčky užívali v souladu s doporučenými pokyny a také podle toho, jak moc jste zvyklí na nikotin, aby nedošlo k předávkování. 

Mohou být nikotinové sáčky používány jako náhrada cigarety?

Ano, nikotinové sáčky jsou navrženy jako alternativa k cigaretám pro kuřáky, kteří chtějí omezit nebo přestat s kouřením. Příjem nikotinu je lépe regulovatelný a navíc do sebe nevdechujete škodlivé látky, které vznikají spalováním tabáku a papírku, ve kterém je tabák zabalený.

Jaká je doporučená denní dávka nikotinu při používání nikotinových sáčků?

Doporučená dávka nikotinu se liší podle jednotlivých uživatelů a jejich zvyklostí. Je důležité používat sáčky s mírou a sledovat své vlastní reakce na nikotin. Obecná rada neexistuje. 

 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce