Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Žádné premixy. Nikotinové sáčky Snatch a Dope se vyrábějí od píky

Žádné premixy. Nikotinové sáčky Snatch a Dope se vyrábějí od píky

V ČR existuje pouze jedna výrobna nikotinových sáčků. Byli jsme tam a víme, jak se nikotinové sáčky vyrábí. Na rozdíl od jiných výrobců se nikotinové sáčky Snatch a Dope vyrábí od těch nejzákladnějších surovin. Pojďme se společně podívat, jak celý proces míchání jednotlivých surovin probíhá krok po kroku.

Přinášíme vám exkluzivní články z cyklu výroby nikotinových sáčků. A slovo exkluzivní tu není náhodou. V ČR totiž existuje pouze jedna (legální) výroba nikotinových sáčků. Nachází se v severočeských Teplicích kousek od areálu AGC. Na několika stovkách metrů čtverečních se vyrábějí desetitisíce nikotinových sáčků denně, které putují do celého světa.

Předmíchané směsi? Kdepak. Originální recept

Zatímco jiní výrobci nakupují již předmíchané směsi, které pak dochucují aromatem či přidávají nikotin, v Teplicích se jede pěkně od té nejzákladnější suroviny. Všechno začíná v laboratoři, kde dva chemici hledají recept na ideální poměr surovin pro dokonalou chuť a vlastnosti nikotinových sáčků Snatch a Dope. Vše skládají a testují tak, aby docílili jedinečného požitku z užívání nikotinových sáčků. Jakmile má laboratoř hotovo, může se jít dál.

Přípravna: vážení a míchání

Přesouváme se do přípravny, což je taková místnost, kde najdete všechny suroviny pro výrobu nikotinových sáčků pěkně pohromadě. Tedy až na nikotin, který musí být odděleně a pod zámkem. Jelikož v množství, ve kterém se skladuje, je životu nebezpečný, je potřeba dodržovat ty nejpřísnější bezpečnostní standardy. To samé platí o čistotě prostředí a ochranných pomůckách zaměstnanců.

Směs, ze které se nikotinové sáčky vyrábí, se skládá z několika částí. Základní pevná, řekněme sypká směs obsahuje celulózu, silice, xylitol a další přísady. To se smíchá s tekutou částí, což je mentolový, ovocný nebo zde třeba citrusový základ a ještě se v odpovídajícím množství přidá samozřejmě nikotin. Všechny látky přidávané do nikotinových sáčků (vyjma nikotinu) jsou potravinářské kvality. 

Tekutá složka směsi nikotinových sáčků obsahující aromaTekutá složka směsi nikotinových sáčků obsahující aroma

Někteří výrobci nakupují předmíchanou směs, do které přidávají pouze nikotin a aroma. 

Zde se všechny látky postupně naváží pro přesné množství a poté se vloží do velké míchačky, kde se (orbitálním točením) namíchá výsledná směs. Zde se směs několikrát promíchá. Míchačka se po každém míchání vyčistí, aby nedocházelo ke smíchání různých příchutí dohromady. Tento stroj na míchání směsi se podobně jako další stroje v naší výrobě používá rovněž ve farmaceutickém průmyslu při výrobě léků. 

Míchačka pro míchání směsi nikotinových sáčkůV této míchačce se smíchají jednotlivé suroviny. Vzniká tak základní směs.

Máme smícháno, jde se odpočívat

Jakmile máme smícháno, směs se zabalí do hermeticky uzavřených pytlů a nechá se týden zrát, aby se jednotlivé suroviny krásně propojily. Tento proces se nikdy nepřeskakuje, protože by mohl ovlivnit výslednou chuť i další vlastnosti nikotinových sáčků. 

Teprve poté se může přesunout do výroby, kde se směs potká se speciálním „papírem” nebo chcete-li látkou (rovněž potravinářské kvality), do kterého se směs balí. Papír nebo látku si představte jako velkou roli, která se následně zpracovává ve výrobní lince - o tom ale zase později. Při výrobě nikotinových sáčků se ještě již nabalené sáčky postřikují danou příchutí pro ještě lepší aroma. Nikotinové sáčky Snatch a Dope tak mají aroma jak v samotné směsi, tak ještě na povrchu sáčků.

Pro zajímavost: většina surovin pro výrobu nikotinových sáčků až na výjimky pochází z Asie. Je to především z důvodu, že v Evropě či jinde ve světě tyto látky v odpovídající potravinářské kvalitě nevyrábějí.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce