Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Kolik nikotinových sáčků denně můžu užít?

Kolik nikotinových sáčků denně můžu užít?

Ne každý má s nikotinovými sáčky takové zkušenosti a zároveň ne každý chce znalostí docílit metodou pokus omyl. To samozřejmě chápeme. Tento článek se nebude zabývat rekordy, kolik kdo zvládl užít nikotinových sáčků. Spíš se zaměříme na běžné množství, které lze spotřebovat, aniž by vám případně nebylo do skoku.

Nikotin, to je, oč tu běží

Nikotinové sáčky obsahují nikotin, to pravděpodobně není těžké uhodnout. Co se ale u jednotlivých sáčků liší, je obsah nikotinu. O tom jsme se trochu rozepsali v našem článku Nikotinové sáčky: Co to je a kde se vzaly

Například nikotinové sáčky Dope Ice Cool obsahují 16 mg na gram sáčku. To znamená, že jeden sáček o váze 0,5 g obsahuje cca 8 mg nikotinu. Podobné množství nikotinu obsahuje i jedna cigareta. Do těla se vám však při kouření cigarety dostane zhruba 1 mg nikotinu. V případě nikotinových sáčků přijmete zhruba 10 až 20 %, což činí přibližně 0,8 až 1,6 gramu nikotinu. U nikotinových sáčků je vstřebávání nikotinu pomalejší, zato vydrží déle. Proto nemáte nutkání dát si za chvíli další jako v případě cigarety.

Tak kolik jich denně dát?

Záleží především na tom, jak často jste byli zvyklí kouřit a tedy na jaké množství nikotinu jste zvyklí. Zeptali jsme se pár známých, kteří užívají nikotinové sáčky a vyšel nám z toho průměr přibližně 10 sáčků denně. To je v podstatě polovina balení, protože balení obsahuje kolem 20 sáčků (v závislosti na výrobci).

Samozřejmě někdo jich užije více, někdo méně. V případě vyšší spotřeby je jednodušší pořídit si silnější kalibr s vyšším obsahem nikotinu, než do sebe házet jeden sáček za druhým. V každém případě poslouchejte zejména své tělo, jak na sáčky reaguje. 

Když to se sáčky přeženete

V podstatě je to stejné jako s cigaretami. Pokud jich vykouříte víc, než je “zdrávo” (to zní teda vtipně), tak se vám může dělat nevolno, budete mít návaly, pocení, zvýšený tep, bolest hlavy a další příznaky. To samé se vám může stát, když to neodhadnete se silou nikotinu v sáčcích nebo když jich spotřebujete výrazně více, než jste zvyklí.

Pokud reagujete na nikotin tak, že vás povzbudí, nedoporučujeme sáčky užívat večer před spaním. Mohlo by to mít vliv na vaše usínání. Nezapomeňte, že cílem užívání nikotinových sáčků je regulace příjmu nikotinu, případně skoncování s kouřením. 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce