Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Nikotinové sáčky a datum spotřeby. Mohou být sáčky prošlé?

Nikotinové sáčky a datum spotřeby. Mohou být sáčky prošlé?

Mohou být nikotinové sáčky prošlé? Jaká je jejich životnost a jak je skladovat, aby se z nich nevytratila parádní chuť? A co může ovlivnit jejich chuť a životnost? Najdete na nich vůbec datum spotřeby? Spousta otázek, ale na všechny otázky týkající se spotřeby nikotinových sáčků máme odpovědi. Tady jsou.

Vtipná historka s „datem expirace”

Před pár měsíci jsme připravovali kampaň s několika influencery a stala se nám taková vtipná věc. Domluvili jsme spolupráci, jejíž součástí bylo zaslání puků Snatch a Dope pro soutěž, kterou daný influencer pořádal na svém profilu. Vše probíhalo tak, jak mělo, domluva super. Načež se influencer ozval, že nikotinové sáčky, které jsme zaslali, jsou všechny prošlé. 

Říkali jsme si, že to není možné, jelikož je máme vždy přímo z výroby. Omluvili jsme se a zároveň jsme poprosili influencera, aby nám zaslal fotografie sáčků, abychom to mohli ověřit a případně kompenzovat. Obratem nám dorazily fotografie a my se od srdce zasmáli. Ani jeden puk z těch, co jsme zaslali, nebyl prošlý. Datum uvedené na puku skutečně bylo v minulosti, ale jednalo se o datum výroby. Takže společně jsme  se tomu zasmáli a kampaň následně úspěšně proběhla. Co z toho tedy plyne?

Nikotinové sáčky a datum expirace

Vtip je totiž v tom, že zákon ukládá výrobcům nikotinových sáčků uvádět na puku datum výroby, nikoliv datum spotřeby. Influencer v domnění, že se jedná o datum spotřeby zpanikařil a reklamoval naši zásilku. Na všech baleních nikotinových sáčků Snatch a Dope tak najdete pouze datum výroby. A jaká je trvanlivost nikotinových sáčků? Přesně jeden rok od data výroby. Takže stačí přičíst k datu spotřeby jeden rok a máte přehled o expiraci.

Nikotinové sáčky a skutečná trvanlivost

Pokud nějakým způsobem najdete u sebe nikotinové sáčky starší než jeden rok, neznamená to nutně, že je musíte vyhodit. Mohou totiž skutečně vydržet mnohem déle, než je uváděná trvanlivost. Je však potřeba nikotinové sáčky správně skladovat, a to ideálně v chladu a temnu. To platí zejména pro případ, že si nakoupíte velkou zásobu. Jeden puk rok asi mít doma nebudete, ale v případě větší zásoby byste měli zaměřit svou pozornost i na skladování.

Naopak puky nikdy nenechávejte otevřené, na slunci, v přílišném vlhku, teple ani v mrazu. Všechny tyto faktory by mohly nikotinové sáčky znehodnotit ještě dříve, než dojde k jejich expiraci dle zákona. A jak poznat, že to nikotinové sáčky mají takzvaně za sebou? Napovědět vám může konzistence, vůně či pach a v neposlední řadě chuť a vlhkost. První dva aspekty rozpoznáte, aniž byste sáčky museli užívat, v dalších dvou případech to prostě zkusíte. Pokud nikotinové sáčky mají slabou chuť, divnou vůni nebo jsou vyschlé, jednoduše je neužívejte.  

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce