Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Nikotinové sáčky a sport. Ano, či ne?

Nikotinové sáčky a sport. Ano, či ne?

Pod pojmem sportovec si představíme disciplinovaného člověka s precizní životosprávou. Ale ne vždy tomu je tak. Zvlášť pokud jde o rekreační sport. Ale i do profesionálního sportu proniká celá řada nešvarů, ať už se bavíme o žvýkačkách, šňupacím tabáku, čichání čpavku nebo třeba žvýkacím tabáku. Jak jsou na tom nikotinové sáčky a sport?

Profi sportovci nejsou výjimkou

Můžete si všimnout, že váš oblíbený brankář si při zápase vysílaném v televizi při detailním záběru vesele žvýká žvýkačku. Nebo při záběru na hokejovou střídačku v přerušení některý z hokejistů před vjezdem na kluziště cosi čichne, oklepe se a vyrazí na led. Samozřejmě profesionální sportovci jsou pravidelně testování dopingovými kontrolami, zda se v jejich těle čirou náhodou nenachází zakázaná látka. A u nás platí, že co není zakázáno, to je povoleno. Proto si můžete všimnout výše zmíněného i u profesionálních sportovců. Jak jsou ale na tom nikotinové sáčky?

Potřeba se nabudit

Nikotinové sáčky jsou alternativou tabákových výrobků, především cigaret a žvýkacího tabáku. Užívají se ze stejného důvodu a tím je nikotin. Samozřejmě všichni víme, že nikotin je stimulant. Zrychlí vám tep, zkrátí reakční dobu, stimuluje krátkodobou paměť a snižuje chybovost. Není tedy tajemstvím, že sportovci se snaží využít jeho stimulační účinky. Ale představa profesionálního tenisty, který dokouří cigaretku a vyrazí na kurt, je šílená. Proto i tito lidé sahají po alternativách. 

Nikotinový sáček je tak diskrétní, že to nemusíte na sportovci na první dobrou vůbec poznat. Nikotinové sáčky jsou tak rozšířené zejména mezi hokejisty, fotbalisty, házenkáři nebo florbalisty. Sáčky v tomto případě nahradili žvýkací tabák, který byl dřív hojně rozšířen. 

Je vhodné žvýkat nikotinové sáčky při sportu?

Nyní ale přichází otázka, zda je v pohodě žvýkat nikotinové sáčky při sportu. Asi záleží. Pokud budete hrát s kamarády bowling, nějaké nebezpečí vám nehrozí. Ale u kontaktních či kolektivních sportů je to diskutabilní. Při pohybu totiž hrozí, že nikotinový sáček spolknete. Jak jsme psali v našem článku, spolknutí jednoho nikotinového sáčku nepředstavuje pro vás nějaký zásadní problém. Ale pokud by se to stávalo častěji, mohlo by být hůř. 

Horší však je, kdyby se vám podařilo nikotinový sáček při sportu vdechnout. To by vás dokonce mohlo v krajním případě ohrozit na životě. Nehledě na to, že ne každý bude vědět, že jste při sportu užívali nikotinový sáček, takže nemusí vědět, v čem spočívají vaše potíže. 

Samozřejmě je na vaší zodpovědnosti, za jakých situací se rozhodnete užívat nikotinové sáčky. Ale za nás si raději nechte užívání nikotinových sáčků na nějaké pohodovější chvíle. 

Co byste si měli z tohoto článku odnést

  • sportovci jsou známí užíváním nejrůznějších stimulantů, jako je
    • šňupací tabák
    • žvýkačky
    • žvýkací tabák
    • čpavková sůl
    • nikotinové sáčky
  • u nás platí, že co není zakázáno, je povoleno
  • nikotinové sáčky vás možná nabudí, ale nedoporučujeme je užívat při sportu
  • hrozí spolknutí sáčku
  • v horším případě hrozí vdechnutí sáčku
zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce