Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Proč neužívat nikotinové sáčky před spaním

Proč neužívat nikotinové sáčky před spaním

Večerní pohoda, chill, pomalu se chystáte na kutě a šup, pošlete tam nikotinový sáček. Chyba. Samozřejmě každý má své zvyky a rituály, ale nikotinové sáčky a spánek spolu dohromady moc nejdou. Pojďme se společně podívat na to, proč byste si neměli dávat nikotinové sáčky těsně před spaním.

Kvalitní spánek je základem kvalitního života

Spousta lidí spánek podceňuje. V týdnu naspí kolem 5 hodin denně a o víkendu to prostě nedoženou, protože tady koncert, támhle fesťák, hospoda, hokej a leccos dalšího. O 8 hodinách spánku denně si nechá řada lidí jen zdát, ale měli byste se snažit naspat alespoň 6 hodin denně, protože spánek mimo jiné:

  • pomáhá odbourávat stres (jako že pak budete v pohodě)
  • dodává lidskému organismu energii na další den (nemusíte pak během dne kombinovat všechny možné stimulanty, co existují)
  • pomáhá regenerovat celé tělo (svaly nerostou ve fitku, ale v posteli)
  • podporuje správnou činnost mozku (bude vám to pálit nejen po chilli)
  • podporuje metabolismus (kdo nespí, nehubne)
  • zvyšuje kvalitu a prodlužuje délku života (lajf is lajf)

Ne nadarmo se tak říká vyspat se do růžova. Na kvalitním spánku je kromě délky podstatná i řada dalších věcí, jako například chodit spát a vstávat pravidelně ve stejnou dobu a ideálně na stejném místě, kde jste zvyklí.  

Co se děje s vaším tělem, když tam pošlete nikotin

Ve srovnání s kofeinem a alkoholem dopadl nikotin před spaním nejhůře. Ono totiž není ve finále na spánek dobré ani jedno z toho. Nikotin je podobně jako kofein stimulant. Jeho požití vás takzvaně nakopne. Už jste slyšeli o pojmu nikotinový kick? Nepleťte si to s hitem při kouření. Nikotinový kick je takzvané nabuzení. Ze zdravotního hlediska se vám zrychlí tep, rozšíří cévy, zvýší se pozornost a krátkodobá paměť a zrychlí se vaše reakce. Více o účincích nikotinu v sáčcích najdete v našem článku Jaké účinky má nikotin v nikotinových sáčcích.

Proč neužívat nikotin před spaním

Nemusíte být odborníci na spánek, abyste poznali, že výše zmíněné vám na příjemném a klidném usínání nepřidá. A co víc, nejen že se vám pravděpodobně hůře usne, užívání nikotinu před spaním zkracuje průměrnou dobu spánku o desítky minut. Navíc dlouhodobé narušování spánku může vést až k nespavosti a tedy k celkovému zhoršení kvality života v důsledku stresu a nedostatečné regenerace těla. 

Kdy si vzít poslední sáček

Jasně, pokud to chcete rozjet na párty svého života, žvýkejte, jak je libo. Ale jinak přichází otázka, kdy nejpozději si dát nikotinový sáček, než se vydáte do říše snů. Čas vám neřekneme, protože samozřejmě záleží na tom, kdy jdete spát. Poslední sáček byste si měli vzít nejpozději 2 hodiny před spaním, ideálně ještě déle. To aby stihly vyprchat účinky nikotinu a vy jste tak měli pohodový spánek pro nabrání energie na další den.

Co byste si měli odnést z tohoto článku

  • kvalitní spánek je zákadem kvalitního života
  • denně byste měli naspat 6+ hodin
  • ideálně byste měli chodit spát ve stejnou dobu a na stejné místo, kde jste zvyklí
  • nikotin je podobně jako kofein stimulant, není ho tedy vhodné užívat těsně před spaním
  • užívání nikotinu před spaním zhoršuje usínání a zkracuje dobu spánku o desítky minut
  • nikotinové sáčky doporučujeme užívat nejpozději 2 hodiny před spaním

 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce