Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Užívání nikotinových sáčků vs nachlazení. Je to OK?

Užívání nikotinových sáčků vs nachlazení. Je to OK?

Jasně, léto je v plném proudu, ale i tak se v tomto období nevyhneme nachlazení (třeba z klimošky), chřipce, angíně nebo třeba covidu. To nás donutilo zamyslet se nad tím, zda je vlastně v pohodě při některém z těchto onemocnění žvýkat nikotinové sáčky. Co myslíte? Pojďme se na to trochu podívat.

Nikotin vs nachlazení

Nikotin má na lidský organismus řadu účinků. Od těch pozitivních, kdy vám zlepšuje krátkodobou paměť, soustředěnost, ostražitost, bdělost a koncentraci až po ty negativní, jako zvyšující se tolerance, závislost či v případě předávkování jako bolest hlavy, podrážděnost, nechuť k jídlu, nevolnost či závratě.

Teď si vemte, že v případě nachlazení nebo jiné nemoci máte poměrně oslabenou imunitu. Navíc tělo svou veškerou energii vkládá do boje s nemocí. Ve chvíli, kdy do sebe jakoukoliv formou dostanete nikotin, zvýší se vám krevní tlak, zrychlí činnost srdce, stáhnou se vám cévy, zvýší se obsah mastných kyselin v krvi a začnete se více potit. Tělo se tak musí vypořádat s přítomností nikotinu v těle, což může negativně ovlivnit boj s danou nemocí. 

Sečteno podtrženo, v případě nemoci byste se měli spíše šetřit a sbírat síly na boj s nemocí než oslabovat tělo nikotinem. Záleží však asi jako u všeho na množství nikotinu a také na vaší toleranci. Zakazovat vám to rozhodně nebudeme, ale aspoň vidíte, jak tělo na nikotin reaguje.

Nikotinové sáčky vs rýma 

Užívání nikotinových sáčků během rýmy nemusí být nijak omezováno. Avšak s přihlédnutím na fakt, že rýma je prakticky zánět, a větší prokrvení může být nežádoucí. Jinak vás samotná rýma při žvýkání nijak rušit nebude. Ale pokud si myslíte, že vám mentolová příchuť pomůže uvolnit dutiny, tak pamatujte, že se sáčky žvýkají v ústech, nikoliv v nose. 

Nikotinové sáčky vs bolest v krku

Když vás bolí v krku nebo máte nedejbože angínu, pravděpodobně se vám bude špatně polykat. A když žvýkáte nikotinové sáčky, tak děláte častěji co? Polykáte. Při žvýkání se vám totiž zvyšuje produkce slin. Máte tak na výběr častější plivání nebo se na to na pár dní prostě vykašlete. A když jsme u toho kašle…

Nikotinové sáčky vs kašel

Ať už kašel nebo covid, oh my pod, raději nikotinové sáčky nežvýkejte. To aby se před vámi ostatní kryli, aby je netrefil letící sáček z úst. Nejen že to je poměrně nepraktické, ale ono to nebude ani nic moc hygienického. Nedejbože že byste chtěli vložit sáček zpátky do úst. To samé platí při alergii a nějakém častějším kýchání. Pak žvýkání nikotinových sáčků asi není úplně to pravé ořechové, nebo spíš mentolové, ovocné nebo tabákové. 

Nikotinové sáčky vs nachlazeníHepčí! Pozor, vyletí sáček!

Čtěte také: Jaké účinky má nikotin v nikotinových sáčcích

Co byste si měli z tohoto článku odnést?

  • nikotin má řadu účinků na lidský organismus, z nichž je řada v případě nachlazení či nemoci nežádoucích
  • nikotin zvyšuje krevní tlak, činnost srdce nebo například stahuje cévy
  • při rýmě byste neměli být nijak omezováni vzhledem k užívání nikotinových sáčků
  • mentol v sáčcích vám nosní dutiny neuvolní
  • při užívání nikotinových sáčků častěji polykáte, proto nejsou vhodné při bolestech v krku
  • při kašli na sáčky raději kašlete, aby nelítaly po místnosti
zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce