Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Je užívání nikotinových sáčků levnější než kouření?

Je užívání nikotinových sáčků levnější než kouření?

Nikotinové sáčky jsou nejen alternativou žvýkacího tabáku, ale ve výsledku alternativou i k cigaretám. Protože nikotin is the point. S nikotinovými sáčky nejen že neužíváte škodlivé látky obsažené v tabáku, nemluvě o vdechování škodlivých látek při jeho spalování, ale můžete rovněž regulovat příjem nikotinu. A to zvolením vybrané síly nikotinových sáčků nebo užitím určitého počtu. Nás nyní ale zajímá finanční stránka věci. Jak si nikotinové sáčky vedou oproti cigaretám, potažmo zahřívánému tabáku?

Ceny cigaret rostou

Ano, máme tu inflaci a tak dále. Ale ceny cigaret rostou zejména kvůli zvyšování daní na tabákové výrobky. Do roku 2023 by mohla průměrná cena za jednu krabičku vzrůst i o 12 Kč. Cílem zvyšování cen je omezení kouření a to je příležitost všech alternativních produktů dostat se na výsluní. Jednoduše se dá říct, že kouření se lidem prostě už nevyplatí. A tak je čas sáhnout po alternativě.

Ceny cigaret versus ceny nikotinových sáčků

Momentálně vyjde jedna krabička cigaret průměrně na 103 Kč – ceny se pohybují cca od lehce pod 100 Kč až do 140 Kč. Oproti tomu ceny nikotinových sáčků se v našem e-shopu Nicomania pohybují od 99 Kč do 119 Kč za puk, průměrně jsme ale na 100 Kč. Jak víte, krabička cigaret obsahuje zpravidla 20 ks cigaret. Puk zase mezi 17 až 22 nikotinovými sáčky. Abychom to doplnili zahřívaný tabák vyjde denně zhruba na 115 Kč. Co se tedy více vyplatí? Rozhoduje spotřeba. 

Spotřeba cigaret versus spotřeba nikotinových sáčků

Krabička cigaret denně není žádný kumšt. Průměrný kuřák ji “v pohodě stáhne”. Někdo do konce i více. Ale průměrně to vychází na spotřebu krabička cigaret denně. U zahřívaného tabáku je to stejné. Ale jak je to s nikotinovými sáčky? Udělali jsme si malý průzkum a zjistili, že průměrný uživatel nikotinových sáčků spotřebuje 10 sáčků denně. To je cca polovina puku. 

Ušetříte s nikotinovými sáčky? Jasně

Pro přehled jsme pro vás připravili parádní tabulku, kde najdete cenové srovnání kouření cigaret, zahřívaného tabáku a užívání nikotinových sáčků, a to z pohledu denní, měsíční a roční spotřeby.

Co Denně Měsíčně Ročně
Cigarety 103 Kč 3 090 Kč 37 595 Kč
Zahřívaný tabák 115 Kč 3 450 Kč 41 975 Kč
Nikotinové sáčky 50 Kč 1 500 Kč 18 250 Kč

 

Jak vidíte v tabulce, užívání nikotinových sáčků vyjde zhruba o polovinu levněji než kouření cigaret. V případě zahřívaného tabáku je to ještě levněji. Za ušetřených 18k zvládnete i 14denní all inclusive dovču. A pokud by vaše spotřeba nikotinových sáčků výrazně přesahovala polovinu balení denně, doporučujeme sáhnout po silnějších sáčcích, u kterých je cena stejná, ale nikotinový efekt silnější. 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce