Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Proč byste neměli nikotinové sáčky kousat

Proč byste neměli nikotinové sáčky kousat

Lidé jsou vynalézaví, uživatelé nikotinových sáčků nevyjímaje. O kuriózních způsobech užívání nikotinových sáčků ve Skandinávii jsme vám kdysi psali. Nyní se podíváme na téma kousání nikotinových sáčků. Je to v pohodě? Co ještě můžete a co ne?

Jak užívat nikotinové sáčky

Pro případ, že se mezi vámi objevují začínající uživatelé nikotinových sáčků, pojďme si raději osvěžit správné zásady užívání nikotinových sáčků. Sáček vyjměte z krabičky a vložte si jej do úst – nejčastěji pod horní ret na jednu či druhou stranu, případně pod spodní ret. Sáček nechte působit zhruba 30 minut. Poté ho vyjměte a zlikvidujte. Sáčky neužívejte, pokud jsou jakkoliv poškozené nebo příliš vyschlé. 

Toť ve stručnosti. Podrobný návod s dalšími tipy co dělat a nedělat s nikotinovými sáčky během užívání najdete v našem článku Jak užívat nikotinové sáčky

Nikotinový sáček není žvýkačka

Jasně, určitě znáte pojem žvejk, který se k nikotinovým sáčkům dostal ze žvýkacího tabáku. Jak je to tedy s tím žvýkáním? V první řadě je potřeba si uvědomit, že nikotinové sáčky nejsou žvýkačky. Dle stručného návodu výše je jasné, že ho máte vložit pod ret. Řada ostřílených uživatelů ale doporučuje pro lepší uvolnění chuti ze sáčku sáček občas stisknout mezi zuby. To ale neznamená, že byste měli nikotinový sáček převalovat v ústech a neustále kousat. 

A to z jednoho prostého důvodu. V tomto případě hrozí poškození či úplné protržení sáčku a spolknutí jeho obsahu. Co s tím, když se tak stane?

Když se nikotinový sáček roztrhne

Pokud se vám z jakéhokoliv důvodu stane, že se nikotinový sáček roztrhne, jeho obsah v žádném případě nepolykejte. Vyjměte sáček z úst a ústa si propláchněte vodou, aby nedošlo ke spolknutí žádné části. 

V případě, že se vám povede něco z obsahu sáčku spolknout, nepanikařte. Doporučujeme vám vypít větší množství vody. Tomuto tématu jsme se věnovali v samostatném článku Co když spolknu nikotinový sáček?

Co byste si měli odnést z tohoto článku

  • užívejte nikotinové sáčky ideálně podle návodu
  • nikotinové sáčky nejsou žvýkačky, častým žvýkáním hrozí roztržení sáčku
  • nikotinové sáčky nepolykejte
  • pokud dojde k roztržení nikotinového sáčku, nepolykejte obsah, vypláchněte ústa
  • když dojde ke spolknutí, nepanikařte a vypijte větší množství vody
  • v případě potíží vyhledejte lékařskou pomoc
zpět na výpis
Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce