Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Nikotinové sáčky v roce 2023. Jaká bude budoucnost?

Nikotinové sáčky v roce 2023. Jaká bude budoucnost?

Rok 2023 pro nikotinové sáčky přinesl průlomové události. Prozkoumali jsme výrobní procesy, nové příchutě jako DXPE a také se zaměřili na ekonomické dopady, zejména zdanění, které může způsobit růst cen. Nová značka GOAT rozšířila nabídku sáčků o zajímavé příchutě a doprovodné akce. Nyní se spekuluje o možném zdražení v roce 2024, ale výsledný dopad na ceny zůstává zatím nejistý.

První výroba nikotinových sáčků v ČR

Letošní rok jsme odstartovali sérií článků o výrobě nikotinových sáčků. Osobně jsme zavítali do severočeských Teplic, abychom se podívali, jak se vyrábějí nikotinové sáčky Snatch a Dope. V té sekci najdete celkem 4 články, kde popisujeme jednotlivá výrobní stanoviště i postupy a také tajný recept, z čeho se nikotinové sáčky vyrábějí. 

Starali jsme se také o udržitelnost a připravili článek Kam s použitými nikotinovými sáčky, aby nedocházelo ke zbytečnému hromadění odpadu tam, kde by neměl být. Dopady sáčků na životní prostředí jsme rozebírali i v září. 

Nové nikotinové sáčky DXPE

V dubnu jste si mohli vychutnat zbrusu novou příchuť nikotinových sáčků Dope, u kterých jste se nově mohli setkat s názvem DXPE s X namísto O. Tou příchutí byla sladká ovocná příchuť Melon

„Vzali jsme meloun a vymačkali jsme z něj maximum šťávy. Do toho jsme přidali optimální množství nikotinu 16 mg. Při užívání nikotinových sáčků Dope Melon se můžete těšit na šťavnatou chuť, která se krásně rozvíjí po patře,” nechal se slyšet český výrobce nikotinových sáčků DXPE společnost DanCzek. 

Končí daňové prázdniny nikotinových sáčků

Během letních prázdnin jsme avizovali návrh vlády zdanit nikotinové sáčky v konsolidačním balíčku. Balíček se nakonec „podařilo“ schválit. 

Kolik mohou stát nikotinové sáčky po schválení konsolidačního balíčku? V návrhu je zdanění nikotinových sáčků 3,45 Kč na gram sáčku. Například balení nikotinových sáčků Snatch Frozen 30 mg Ultra Strong obsahuje 20 ks sáčků o hmotnosti 0,7 gramů. Celé balení má tak 14 gramů. Daň u tohoto balení tak činí 48,30 Kč. Současná cena balení (prosinec 2023) činí 104 Kč. Výsledná cena s daní by tak vzrostla skoro o polovinu na 152,3 Kč. Jak se k tomu výrobci postaví, zatím není zcela jasné.

Nové nikotinové sáčky GOAT

Stejná výroba jako v případě sáčků Snatch a Dope vytvořila zbrusu novou značku sáčků zvanou GOAT. Vybrat si můžete z pěti skvělých příchutí, kterou doprovází samozřejmě oblíbené akce a nově taky merch.

Jak vidíte, nebylo toho málo. V roce 2024 nás čeká pravděpodobně zdražení nikotinových sáčků. Jak markantní zdražení bude a zda bude nárůst cen kopírovat výši daně, se necháme zatím překvapit. Věříme, že to ale nebude tak horké.

 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce