Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Kolik lidí zvládne vyrobit 20 000 nikotinových sáčků denně?

Kolik lidí zvládne vyrobit 20 000 nikotinových sáčků denně?

Psal se rok 2020, když to začalo. V ČR vznikla první výroba nikotinových sáčků široko daleko. Pro zajímavost nejblíže byste museli do další výroby do Maďarska, kde se vyrábí sáčky značky Velo. Další výroby najdete především v kolébce nikotinových sáčků, kterou je bezesporu Skandinávie. Ale zpátky do Teplic. Kolik lidí je vlastně potřeba pro výrobu 20 000 nikotinových sáčků za den? A jak dlouho trvá vyrobit 1 puk? Tento díl bude především o zajímavých číslech. 

Přinášíme vám exkluzivní články z cyklu výroby nikotinových sáčků. A slovo exkluzivní tu není náhodou. V ČR totiž existuje pouze jedna (legální) výroba nikotinových sáčků. Nachází se v severočeských Teplicích kousek od areálu AGC. Na několika stovkách metrů čtverečních se vyrábějí desetitisíce nikotinových sáčků denně, které putují do celého světa. 

Jak dlouho trvá vyrobit 1 puk nikotinových sáčků

Je to otázka několika minut nebo dní? Tak trochu obojí. Než se totiž přesuneme do samotné výroby, musíme naši vlastní směs, kterou netvoří žádné předmíchané směsi, správně namíchat, promíchat a pak zabalit do hermeticky uzavřených pytlů a počkat, až se krásně propojí. Když nepočítáme vývoj v naší v chemické laboratoři, který probíhá kontinuálně, trvá tento proces zhruba jeden týden. Ingredience smícháme v naší velké míchačce během pár hodin, týden je potřeba na zrání.

Jakmile máme přípravu za sebou, jde se do výroby. Celý proces výroby a balení jsme vám popsali v článku Jak se vyrábějí nikotinové sáčky Dope a Snatch. Ale nikde jsme zatím nezmínili, jak dlouho to vlastně trvá, když se promíchaná směs dostane ke strojům. Jak dlouho trvá vyrobit jeden puk? Celé kolečko od namotání látky, plnění směs a postřik přes nařezání na jednotlivé sáčky, navážení až po následné zabalení do puku a balení po 10 pucích je otázkou několika minut. Aby také ne, když za den dokážeme vyrobit 20 000 nikotinových sáčků. 

Nikotinové sáčky dope a snatch se balí do balení po 10 pucíchNikotinové sáčky Dope a Snatch se balí do praktických balení po 10 pucích.

Kolik lidí na tom maká

Teplická výroba nikotinových sáčků pracuje 7 dní v týdnu od pondělí do neděle ve dvou 12hodinových směnách. Při každé směně je na place 8 operátorů výroby, 1 technik směny a další technik výroby, který má na starosti obě směny. V laboratoři pak pracují v současnosti 3 chemici. Dohromady to dá 22 lidí. 

Samozřejmě máme také administrativní pracovníky a další lidi mimo výrobu. Celkově se na tom podílí přes 35 interních zaměstnanců. 

Nikotinové sáčky se ve výrobě dlouho neohřejí. Hotovo je během několika minutNikotinové sáčky se ve výrobě dlouho neohřejí. Hotovo je během několika minut.

Nikotinové sáčky a ekologie

Ve výrobě je krásně čisto. Splňujeme potravinářské standardy, aniž by to byla naše povinnost. Vlastníme také několik certifikací, co se ekologie týče. Odpady, kterých je z výroby zanedbatelné množství (takřka nevznikají zmetky) necháváme zpracovávat odbornou firmou. Při míchání směsí také nevzniká žádný odpad, protože všechny ingredience až na nikotin, který je toxický, jsou potravinářské kvality. V celé výrobě také najdete kontejnery pro třídění odpadů.

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce