Ověření věku kupujícího před odesláním objednávky

Více info zde close

Kde se vyrábějí nikotinové sáčky? Jediná výroba v ČR

Kde se vyrábějí nikotinové sáčky? Jediná výroba v ČR

Nikotinové sáčky nemají dlouhou historii. A v ČR vůbec ne. Existuje tu totiž pouze jedna výroba nikotinových sáčků. Kdy začala výroba, kde ji najdete a jak to tam vlastně vypadá? Pojďte se s námi podívat. 

Přinášíme vám exkluzivní články z cyklu výroby nikotinových sáčků. A slovo exkluzivní tu není náhodou. V ČR totiž existuje pouze jedna (legální) výroba nikotinových sáčků. Nachází se v severočeských Teplicích kousek od areálu AGC. Na několika stovkách metrů čtverečních se vyrábějí desetitisíce nikotinových sáčků denně, které putují do celého světa. 

Severní Čechy - nikotinových sáčků kraj

Jedinou českou výrobu nikotinových sáčků najdete v severočeských Teplicích. Vše se odehrává v jedné budově. Stačí k tomu chemická laboratoř, přípravna a poté samotná výroba. A samozřejmě kanceláře. Vyrábějí se zde nikotinové sáčky značek SNATCH a DOPE.

Výroba nikotinových sáčků jede nonstop ve dvanáctihodinových směnách, sedm dní v týdnu. Oproti tomu výrobní linka jet nonstop nemůže, protože je potřeba ji pravidelně čistit a udržovat. Na celém procesu se podílí několik desítek zaměstnanců ve výrobě a administrativě. 

Výroba nikotinových sáčkůTady se to celé děje. Výroba nikotinových sáčků v Teplicích

Jak to začalo?

Vše odstartovalo v roce 2020 společností DanCzek, která se rozhodla vstoupit do světa nikotinových sáčků. Společnost má bohaté zkušenosti například s tabákovými výrobky a elektronickými cigaretami. Nikotinové sáčky byl ale trochu krok do neznáma. Zejména po té organizační stránce. A to nejen pro samotného výrobce, ale také pro zaměstnance úřadů.

Vyběhat všechna povolení a zjistit veškeré podrobnosti a podmínky pro výrobu tak, aby splňovala legislativu, nebyl žádný med. Sami zaměstnanci úřadů si často nevěděli rady. A to hlavně proto, že se s tím ještě nikdy nesetkali. Ale vše je jednou poprvé.

Navíc do toho vstoupil covid, což se ve finále ukázalo, že nepřineslo škody, spíše užitek. Čekalo se totiž na některé části výrobní linky a pořádné zaškolení. Ale přineslo to naopak více času na seznámení se stroji a hlavně vychytání nejlepší poměr směsi v nikotinových sáčcích, kterou mají na starosti dva chemici ve vlastní laboratoři. 

Od té doby prošla výroba několika inovacemi a další se chystají. Za zmínku stojí především nová výrobní linka. Brzy projde inovací také řezačka nikotinových sáčků. A v neposlední řadě bychom v rámci inovací mohli mluvit o stále nových příchutích. 

SNACH a DOPE vs zbytek světa

Nutno podotknout, že nikotinové sáčky z teplické výrobny nejsou připravovány z žádných premixů, ale vyrábějí se úplně od základu. O tom ale později. Při vývoji ideální směsi spolupracoval výrobce s farmaceutickým expertem a jednou z českých univerzit. Co liší nikotinové sáčky SNATCH a DOPE od zbytku světa je kromě skvělých příchutí také snaha o dosažení potravinářských standardů, což není v tomto odvětví zcela běžné.

Z Teplic až do celého světa

V současné době exportuje DanCzek nikotinové sáčky Snatch a Dope do 25 zemí světa. Za zmínku stojí třeba Finsko, kde se stala značka SNATCH absolutní jedničkou na trhu nikotinových sáčků. Některé sáčky na export se mírně liší od těch tuzemských. Třeba ve zmíněném Finsku si trh žádá také slabší nikotinové sáčky. Příchutě jsou však stejné globálně. 

A to rozhodně není vše. Příště se můžete těšit na další detaily přímo z výroby. 

zpět na výpis

Související produkty

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Doprava zdarma
Při nákupu nad 250 Kč

Rychlé dodání
Do druhého dne

Rychlé dodání
Do druhého dne

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Věrnostní program
Dárky a nákupy za body

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce

Výhody pro registrované
Přednostní prodej a akce